Utor reclama reinvertir els ingressos del port de Dénia en millors connexions

Utor reclama reinvertir els ingressos del port de Dénia en millors connexions

Martes, 26 septiembre 2017

Va participar amb el president de la Generalitat Valenciana i el conseller d’Economia en la presentació d’un anuari econòmic.

El diari Información d’Alacant va escollir el saló Jauja, en les instal·lacions de Baleària Port a Dénia, per a la presentació de l’anuari econòmic ‘Crisi i recuperació de l’economia alacantina’, elaborat per l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant. L’acte va comptar amb la participació de president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i del conseller d’Economia; Rafael Climent, que van compartir taula i faristol amb el president de Baleària, Adolfo Utor.

L’anuari econòmic de la Universitat d’Alacant és un ambiciós estudi que analitza l’evolució de l’economia de la província i les necessitats dels seus principals sectors productius per aconseguir una major competitivitat en el futur.

El president de Baleària va saludar la iniciativa per l’exhaustivitat de la informació i l’oportunitat amb què s’ha presentat. “Estem al moment del Big Data, d’analitzar les dades –va explicar Adolfo Utor- per fer propostes de futur que ens permetin créixer en cohesió social”.

En aquest context, va recordar les dificultats actuals per accedir a Dénia, davant la falta d’una connexió per carretera lliure de peatge i donat l’aïllament ferroviari. Utor va insistir en la necessitat de millorar la cohesió i connectivitat de la Marina Alta amb les seves comarques veïnes mitjançant un tren que recòrrega el litoral per la costa, que discòrrega en paral·lel al projecte de corredor mediterrani. Per això, va defendre que “els ingressos del port de Denia haurien de quedar-se aquí, com ocorre amb altres ports” precisament “per finançar la falta d’accessos a la ciutat” i a un port del que va destacar la seva dimensió com a “font de riquesa i motor de creixement”.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va reivindicar un canvi de model econòmic a la Comunitat, que siga menys ostatge de l’esquema de sol i platja, i compte amb una major base de coneixement, innovació i productivitat, perquè “aquest és el moment per a l’aterratge de l’economia real en l’economia del coneixement”. Puig va recollir la proposta d’Adolfo Utor, respecte de la necessitat de noves inversions i infraestructures “per donar major autonomia als ports” i que “es troben millor amb les ciutats”. No obstant això, va condicionar l’aplicació d’aquests canvis a un major finançament per part de l’Estat.

Poc abans, el conseller d’Economia i Hisenda, Rafael Climent, va defensar el treball de la Generalitat per aconseguir “un model econòmic més sostenible, equilibrat i més repartit, en el qual els joves no hagen de mirar fora per desenvolupar el seu treball”. I Antonio Escudero, director de l’Institut d’Economia Internacional de la UA, i coordinador de l’estudi, va reivindicar la urgència d’accions públiques i privades per impulsar una nova economia basada en el coneixement.