Baleària Port recicla més de 250 tones de residus d’envasos en tres anys

Baleària Port recicla més de 250 tones de residus d’envasos en tres anys

Martes, 05 junio 2018

L’estació marítima de Dénia té implantat un sistema de recollida selectiva juntament amb Ecoembes

des de 2015

Baleària Port, l’estació marítima de Dénia, ha reciclat més de 250 tones de residus d’envasos en tres anys gràcies a un sistema de recollida selectiva realitzat juntament amb Ecoembes, una organització dedicada a cuidar el medi ambient a través del reciclatge i el ecodisseny dels envasos a Espanya, amb qui va signar un conveni de col·laboració en 2015. La quantitat reciclada equival aproximadament al que pot generar un municipi de 19.000 habitants.

Dels residus recollits durant aquests tres anys un 75% són envasos de plàstic i llaunes de refrescs, mentre que la resta és paper i cartró. La recuperació d’aquests residus com a recursos materials equival a un estalvi de 175 tones de CO2 en l’atmosfera, més de 3.500 m³ d’aigua i 658.000 kWh de llum.

Amb la celebració avui del Dia Mundial del Medi ambient, la naviliera mostra els resultats obtinguts per l’acord entre les dues entitats des que es va engegar el projecte. La companyia vol implantar aquest sistema en la resta de les delegacions i en els vaixells de la flota que actualment utilitzen un mètode diferent de reciclatge.

A més, cal assenyalar que Baleària, durant el 2017, va engegar la primera fase d’un projecte d’economia circular perquè un fabricant de mobiliari urbà pugui utilitzar aquests residus per convertir-los en mobles per als vaixells.


El compromís de Baleària amb el medi ambient

Baleària, en la seva aposta per la sostenibilitat i la preservació del mitjà, a més d’incorporar aquest sistema de recollida selectiva a la seva seu principal, gestiona els seus residus amb els diferents gestors autoritzats dels ports i delegacions en els quals opera, on compta amb papereres tricompartimentadas per separar els envasos de plàstic, paper i cartró o alumini.

D’altra banda, Baleària té com a objectiu implantar una estratègia preventiva de producció neta, és a dir, generar menys residus en lloc de reciclar-los, utilitzant per a això productes i processos que redueixin l’impacte ambiental. Aquest concepte de producció neta s’està aplicant en les pintures dels cascos dels bucs així com en els serveis a bord utilitzant utensilis i parament fabricats amb cel·lulosa i materials biodegradables. A més, s’ha establert un pla de neteja amb productes ecològics en tres bucs de la flota.