Baleària Port mostra l’oferta gastronòmica, cultura i turística d’Eivissa

Baleària Port mostra l’oferta gastronòmica, cultura i turística d’Eivissa

Domingo, 18 noviembre 2018

La Fundació Baleària ha col·laborat en l’organització d’aquest esdeveniment amb l’objectiu de promocionar el turisme

, la cultura i la biodiversitat d’Eivissa en la Comunitat Valenciana

La ciutat d’Eivissa celebra el 20 aniversari de la seua declaració com a Patrimoni de la Humanitat, mentre que la naviliera dianense commemora les seues dues dècades d’activitat

Baleària Port, l’estació marítima de Dénia, s’ha convertit durant el cap de setmana en l’escenari de presentació de l’oferta cultural, gastronòmica i turística de la ciutat d’Eivissa, que celebra 20 anys de la seua declaració com a Patrimoni de la Humanitat. Els mateixos que ha complit Baleària, que va començar la seua activitat en 1998, i que des de llavors uneix per via marítima la ciutat de Dénia amb Eivissa i Palma.

Durant dos dies els assistents han pogut descobrir els aspectes que atorguen a la ciutat d’Eivissa d’entitat pròpia, des de balls típics i productes artesanals fins a música i gastronomia, deixant també un espai per a la moda eivissenca.

En la presentació oficial de l’esdeveniment, que va tenir lloc ahir a les 20:00, van estar presents el president de Baleària, Adolfo Utor; Marta Díaz, vicepresidenta segona del Consell Insular d’Eivissa, i Gloria Corral, regidora de Turisme i Comerç d’Eivissa.

El president de Baleària, Adolfo Utor, va voler mostrar el compromís de la naviliera amb els territoris en els quals opera i va subratllar l’estreta relació que sempre ha unit a la ciutat dianense amb l’illa d’Eivissa i la seua capital: “Estem molt orgullosos de poder mostrar en la nostra seu de Dénia els encants d’Eivissa. Dos territoris que unim des dels nostres inicis en 1998, poc abans que la ciutat fóra proclamada Patrimoni Mundial. És un honor celebrar aquest doble aniversari conjuntament”, va destacar Adolfo Utor.

Per la seua banda, Marta Díaz va destacar la presència a Dénia de les quatre associacions que es dediquen a l’artesania eivissenca -És Retorn, Associació Artesanal de Portmany, Eines i Feines, i Colla de sa Celler- així com de la moda Adlib, “tan representativa de la illa d’Eivissa”. La vicepresidenta segona del Consell Insular va voler posar en valor el treball dels dissenyadors eivissencs que, en el marc de la fira, van organitzar una desfilada amb una mostra del seu treball.

La regidora de Turisme i Comerç d’Eivissa, Gloria Corral, va destacar el gran èxit de la celebració de la Fira Biodiversitat i Cultura. “És un esdeveniment que ens ha donat l’oportunitat de donar a conèixer el valor cultural, patrimonial i natural de la ciutat d’Eivissa. Som patrimoni mundial, i aquest fet també ens fa responsables del seu manteniment i gestió i, per descomptat, de donar a conèixer aquests béns. Per açò, us convidem a tots al fet que visiteu la ciutat d’Eivissa, valoreu les seues qualitats i descobriu aqueixa ciutat patrimonial de la qual estem immensament orgullosos”, va explicar.