Més de 200 estudiants participen en el programa Xpedicionària de la Fundació Baleària

Més de 200 estudiants participen en el programa Xpedicionària de la Fundació Baleària

Miércoles, 08 junio 2016

El primer grup ha viatjat avui en la línia Dénia-Formentera

Durant aquest mes de juny, més de 200 estudiants de Secundària de diferents centres educatius de Dénia, Xàbia i Oliva participaran en el programa Xpedicionària de la Fundació Baleària, una activitat de sensibilització i educació mediambiental.

En aquest projecte han participat ja més de 2.500 alumnes dels diferents territoris on opera la naviliera, però en aquest mes de juny participaran per primera vegada alumnes de la Marina Alta i La Safor. El primer grup, de 56 alumnes de l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva, ha partit aquest matí de Dénia amb destinació a Formentera a bord del fast ferry Ramon Llull.

Una vegada a la illa, el grup visitarà diferents espais d’interès ambiental on es realitzaràn xerrades i altres activitats medi ambientals, com  Ca Marroig (centre d’interpretació del Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera, que compta amb la reserva marina d’Es Freus), la platja de Ses Illetes, on s’explicarà la formació i la importància ecològica del sistema dunar, i altres llocs de l’illa com el far de la Mola, el seu mirador o el poble de Sant Francesc. Els alumnes tornaran hui, eixint de Formentera a les 21:00.

“Aquesta activitat és un mètode eficaç per ensenyar als estudiants la importància de la preservació del medi per a tenir  un futur sostenible, a més de ser una forma divertida i atractiva d’ampliar els coneixements sobre el medi ambient”, assenyala Ricard Pérez, gerent de la Fundació.

Xpedicionària

És un projecte de sensibilització i educació ambiental sobre la importància de preservar el mar i minimitzar l’impacte ambiental de les activitats humanes en el transport i l’hogar. El programa, dirigit a estudiants de Primària i Secundària, consisteix en una expedició científica pel mar, a bord dels bucs de Baleària, realitzant avistaments, i per terra, a través de centres d’educació ambiental. En el cas de les excursions Dénia-Formentera, al ser un vaixell d’alta velocitat que no permet sortir a coberta, no es realitzen avistaments a bord però sí activitats de divulgació a l’illa pitiusa.