La Fundació presenta un cicle de conferències sobre matèria, energia i medi ambient

La Fundació presenta un cicle de conferències sobre matèria, energia i medi ambient

Viernes, 19 febrero 2016

’Ciència al Port de Dénia’ portarà a investigadors i científics destacats de la Comunitat Valenciana

La Fundació Baleària presentarà el cicle de conferències ‘Ciència al Port de Dénia’ el proper 26 de febrer a les 20h a la Casa de la Paraula de Baleària Port (Dénia). Aquestes conferències seran impartides per investigadors i científics destacats d’universitats i centres de recerca de la Comunitat Valenciana i van dirigides a tots els interessats en qüestions científiques i tecnològiques contemporànies, però sobretot a un públic jove amb la intenció d’incrementar l’interès per les carreres científiques.

El cicle s’estrena aquest mateix dia amb “Els *energies renovables del futur: fotovoltaica i fuel solar”, que realitzarà Juan Bisquert, catedràtic de Física de la Universitat Jaume I de Castelló, i continuarà el proper 21 d’abril amb “El Bosó de Higgs: una finestra oberta al coneixement”, de la mà d’Antonio Pich, doctor en Ciències Físiques per la Universitat de València.

Les energies renovables del futur
Aquesta primera conferència tractarà la importància de garantir un futur sostenible al món. S’analitzaran les causes físiques i humanes que han contribuït a l’increment notable de la temperatura del planeta i, sobretot, la manera accelerada en la qual està creixent a causa de l’augment del consum de combustible i l’efecte hivernacle que provoca el canvi climàtic global. Es discutiran les vies possibles de solució, que porten a un canvi radical del sistema de producció d’energia i a considerar l’energia solar com el sistema renovable que més pot contribuir a la sostenibilitat.

Juan Bisquert
Juan Bisquert, natural de Dénia, és catedràtic de *Físicia i director de l’Institut de Materials *Avançats en la Universitat Jaume I de Castelló. Va estudiar Ciències Físiques en la Universitat de València on es va doctorar i a més forma part de diferents organismes relacionats amb la recerca i la labor científica, com la revista científica *Journal of Physical Chemistry. Ha publicat més de 300 treballs en revistes de recerca i el llibre Nanostructured Energy Devices: Equilibrium Concepts and Kinetics i està inclòs en la llista dels científics més influents del món (Highly cited scientist) en 2014 i 2015, a més de ser director de projectes en universitats d’Aràbia Saudita.