El vaixell solar ‘La Panseta’ de Baleària va transportar en 2018 a 270.300 passatgers

El vaixell solar ‘La Panseta’ de Baleària va transportar en 2018 a 270.300 passatgers

Martes, 15 enero 2019

El vaixell solar de Baleària va realitzar un total de 19.161 viatges, un 9% més que en 2017

La Panseta, el vaixell solar gratuït que uneix el centre de Dénia amb l’estació marítima Baleària Port, va transportar en 2018 un total de 270.298 passatgers, un 7,5% més que en 2017. Quant a viatges, va realitzar un total de 19.161, la qual cosa suposa un increment del 9% respecte a l’any anterior.

Des de la posada en marxa de la Panseta en 2013, quasi un milió de passatgers han pujat a bord d’aquest vaixell propulsat exclusivament per energia solar, la qual cosa el fa més respectuós amb el medi ambient.

L’embarcació té 12 metres d’eslora i una capacitat per a 60 passatgers.

Plataforma per a la difusió de la cultura de la Marina Alta

En el marc del compromís social i cultural de la Fundació Baleària, La Panseta s’utilitza també com a plataforma per a la realització d’activitats de caràcter educatiu i difusió cultural de la ciutat de Dénia i la Marina Alta, en col·laboració amb centres educatius de la zona.

D’aquesta forma, periòdicament es realitzen visites teatralizadas d’escolars a l’estació marítima on s’explica als estudiants, a bord de la Panseta, la història del port i de la ciutat de Dénia. Es tracta d’un projecte educatiu i participatiu en el qual els alumnes i alumnes fan un recorregut per la història de la navegació, unida al seu torn al desenvolupament de la comarca de la Marina Alta.

Al llarg de l’any 2018, es van organitzar 12 excursions en les quals van participar alumnes de col·legis i instituts de la zona. Des de la posada en marxa d’aquest programa, són més de 3.500 els estudiants que han pogut descobrir en primera persona les activitats que es duen a terme en els ports i el mar.

D’altra banda, els interiors de la Panseta estan tematizados amb cartells sobre sensibilització ambiental i pautes de respecte al medi ambient. A més, en 2018 es va instal·lar en l’embarcador un panell informatiu i didàctic sobre l’exportació de la pansa a Dénia, donada la importància del Moll de la Pansa, vinculat a l’exportació de la producció d’aquest aliment que arribava de les comarques centrals i que dóna nom a l’embarcació solar de Baleària.